Đilas: Sve je laž, nismo kontaktirali sa direktorom Krušika 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Cela priča Dragana J. Vučićevića, koju je izneo na Pinku i koju su po nalogu preneli svi njihovi mediji, predstavlja pokušaj stavljanja jednakosti između Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića, i Igora Brnabića, brata Ane Brnabić, koji su ili aktivno umešani u politička dešavanja ili njihove firme dobijaju milionske poslove od države, i mog rođenog brata koji sa njima i njihovim aktivnostima nema ništa zajedničko.

Nikakve finansijske ili bilo koje druge transakcije, niti bilo kakav kontakt sa direktorom Krušika ni ja ni moj brat nikada nismo imali – kaže za Danas lider SSP Dragan Đilas, upitan da prokomentariše navode koje je izneo vlasnik Informera, a potom preneli svi režimski mediji, da je afera Krušik „izmišljena“ kako bi se zamaskirala navodna kupoprodaja stana između Gojka Đilasa, Draganovog rođenog brata, i nekadašnjeg direktora Krušika, po ceni ispod tržišne.

Kako su tabloidi i drugi režimski mediji naveli u gotovo identičnim tekstovima, Gojko Đilas je prodao vilu na Dedinju nekadašnjem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću za 700.000 evra, „iako je njena tržišna vrednost barem pet puta veća“.

„Zanimljivo je da su upravo u tom periodu Đilas i njegova medijska mašinerija vodili prljavu kampanju protiv pokojnog oca aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića optužujući ga da je on sumnjivim poslovima oštetio Krušik. Nakon što je isplivala istina o kupovini vile na Dedinju sasvim je jasno ko je oštetio Krušik i po čijem nalogu, a i zašto je vođena prljava hajka protiv pokojnog Branka Stefanovića“, naveo je prvo vlasnik Informera Dragan J. Vučićević prekjuče na Pinku, dok su na naslovnim stranama tabloida juče osvanula ista „saznanja“.

Dragan Đilas ističe za naš list da je sve navedeno laž, da nikakve finansijske ili bilo koje druge transakcije, čak ni bilo kakvog kontakta sa direktorom Krušika, nije imao ni on niti njegov brat.

– Pomenutu kuću je kupila moja kompanija Multikom 2011. godine. Prodali smo je preko ćerke firme 25. avgusta 2017. čoveku koji je pilot i leti za strane kompanije. Juče sam shvatio da je on kuću prodao, navodno u novembru 2018., firmi čiji je vlasnik žena direktora Krušika. Iako je jasno da nemam nikakve veze sa tim, kao ni moj brat, po nalogu režima pokrenuta je ova besmislena kampanja – naglašava Đilas.

Za klevete i neutemeljene navode lider SSP-a gotovo svakodnevno vodi pravne bitke, dobija procese i simbolične odštete do 100.000 dinara, koje ne zaustavljaju urednike tabloida da nastave sa plasiranjem laži.

– Protiv različitih „medija“ sam podneo između 70 i 80 tužbi, i 30-ak protiv političara – kaže Đilas. Samo protiv Informera za sada u njegovu korist ima devet prvostepenih presuda, dok je pravosnažnih sedam. Sud je vlasniku Informera zabranio da ga naziva lopovom i da iznosi neistinu da je „ukrao 619 miliona evra“, što Vučićevića nije sprečilo da to i dalje čini.

Poštovanje presude u Informerovom slučaju izgleda tako što im sud, na primer, zabrani da do izvršenja presude Đilasa nazivaju lopovom, ali onda oni koriste izraz „tajkun“ ili neki sličan.

Nakon izvršenja presude i plaćanja cifre koja je za vlasnika Informera mizerna, tabloid nastavlja po starom.

– Oni poštuju odluke tako što ne upotrebljavaju reči koje im je sud zabranio, do presude. Kad dobiju presudu plate i onda opet isto, a ja mogu opet da ih tužim… Povod za tužbe su uvek varijacije na istu temu: Ukrao pare pa sad kako kad koliko, pljačkao kad sam bio vlast. Druga je da sam nasilnik: hoću da ubijem Vučića, da moje trojke upadaju ljudima u kuće, da spremam krvave demonstracije, angažujem ukrajinske specijalce za to, navijam da nas korona pobije… Osim toga, imaju ponekad i lepe naslovne strane tipa Đilas majmun, pi*ka… i tako to – rekao je Đilas nedavno za naš list, nakon još jedne presude koju je dobio protiv Vučićevića.

Glavni urednik Hepi televizije Milomir Marić pročitao je juče demanti Dragana Đilasa u Jutarnjem programu te televizije navodeći da mu „za razliku od nekih ne pada na pamet da se povlači po sudovima“.

U demantiju se ističe da su netačne tvrdnje da je Đilasova kompanija Dajrekt medija u kojoj je bio suvlasnik, u periodu kada je obavljao državne funkcije prihodovala 619 miliona evra.

„Netačna je tvrdnja da sam ukrao i jedan jedini evro, što potvrđuje i činjenica da se protiv mene, iako sedam godina nisam deo vlasti, nije vodila nijedna istraga, nije podignuta krivična prijava, niti se protiv mene vodi bilo kakav sudski postupak“, naveo je Đilas dodajući da je ove neistine više puta demantovao i podnosio tužbe protiv onih koji su ih izgovarali.

Do sada je, kako je istakao, dobio 32 presude u kojima je sud potvrdio da su te izjave lažne.

Brlog

Navode tabloida da je afera Kruši pokrenuta kako bi se zamaskirala navodna kupoprodaja stana između Đilasovog brata i bivšeg direktora Krušika, Vladimir Gajić, advokat Aleksandra Obradovića koji je otkrio finansijske malverzacije u namenskoj industriji, ocenjuje kao – monumentalne gluposti.

– Pre svega, taj Petković je umešan u kriminal u vezi trgovine oružjem. Mi o tome imamo čvrste dokaze. Pokojni Branko Stefanović je održao svoju pretpostavku nevinosti i što se njega lično tiče to je gotova stvar. Pisanje tabloida zaista ne bih komentarisao, ne želim da ulazim u taj brlog – kaže Gajić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari