Đilas: GSP se raspada 1Foto: Sanja Milošević

Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas upozorio je danas da je veliki problem što se ne ulaže u autobuse i da će se, ako se nešto ne promeni na izborima 4. marta, Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP), koje se raspada, definitivno ugasiti, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

On je, u ime liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ na Zelenom vencu razgovarao sa predsednikom Sindikata Sloga GSP Nebojšom Aleksićem, koji mu je skrenuo pažnju težak položaj radnika, dok „aktuelni generalni direktor GSP troši na reprezentaciju i po 35.000 evra“.

„Prosečna plata radnika je 350 evra, a u vreme mandata gradonačelnika Đilasa plata je bila 600-650, sa dodacima i do 850 evra. Nema ko da radi, nema majstora, nemaju uniforme, nemaju delove, nemaju alate… Znači, GSP se raspada“, rekao je Aleksić.

Đilas podsetio da su ga kao gradonačelnika napadali što kupuje „Solaris“ autobuse, jer nisu domaće proizvodnje, iako je u njegovom petogodišnjem mandatu kupljeno 157 „Ikarbus“ autobusa, dok je aktuelna gradska vlast za četiri godine kupila samo 90 autobusa tog proizvođača.

„Problem je što se ne ulaže u autobuse. Problem je što kad mi kupimo ‘Solaris’ autobuse onda smo izdajnici, a kada ‘Lasta’ kupi turske autobuse onda kažu tako treba“, ukazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari