Đilas: Jednom plagijator, uvek plagijator 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je ministar finansija Siniša Mali ponovo pokušao da prevari javnost kada je izjavio da Univerzitetu u Beogradu nije smanjena, nego povećana podrška iz budžeta.

Jednom plagijator, uvek plagijator, rekao je Đilas, istakavši da u budžetu za narednu godinu jasno stoji da je za Univerzitet u Beogradu namenjeno 18,71 milijardi dinara, a u ovoj godini je ta stavka bila 19,24 milijardi. Čak se i u analizi budžeta za 2020. godinu, koju je pripremila Parlamentarna budžetska kancelarija, na dva mesta potvrđuje da je smanjena podrška radu Univerziteta u Beogradu, i to najviše na poziciji „specijalizovane usluge“, koje su izuzetno znaćajne za kvalitet njegovog rada, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

On ističe da je drugim univerzitetskim centrima povećana budžetska podrška – Univerzitetu u Novom Sadu sa 6,85 na 7,41 milijardu, Univerzitetu u Nišu sa 4,47 na 4,54 milijarde, Univerzitetu u Prištini sa 2,58 na 2,74 milijarde, Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sa 0,48 na 0,49 milijardi, dok je podrška Univerzitetu umetnosti povećana sa 1,39 na 1,49 milijardi dinara.

„Podrška Univerzitetu u Beogradu je smanjena za 525 miliona dinara, a lažni doktor najbolje zna zašto“, kazao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari