Đilas: Moguće ukidanje taksa na dobrobit svih 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Neučestvovanje na kosovskim izborima pokazalo se ispravnim, smatraju lideri Saveza za Srbiju.

Oni komentarišući rezultate glasanja na Kosovu kažu da se na osnovu prvih najava može očekivati poraz koalicije Haradinaj – Tači – Vučić, što bi moglo da dovede do ukidanja taksa na dobrobit svih, ali da će i zbog toga Srpska napredna stranka morati da pravi nove tajne dogovore na luksuznim jahtama.

Posle izborne večeri i noći u nedelju, pa i ponedeljka bez zvaničnog oglašavanja i stava o rezultatima izbora, na kojima su prva tri mesta osvojili Samoopredeljenje 26 odsto, Demokratski savez Kosova 25 i Demokratska partija Kosova 21,15 odsto, pitali smo lidere Saveza za komentar rezultata i očekivanje ko će biti novi premijer.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić za Danas podseća da je Narodna stranka izbore bojkotovala. On dodaje da će ta partija bojkotovati i sve druge izbore koji se budu održavali na teritoriji Srbije pod aktuelnim okolnostima.

– Rezultat u srpskim sredinama na KiM od 98 odsto za jednu političku opciju je ono prema čemu se krećemo u celoj državi – ukazuje Jeremić.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za naš list kaže da je Savez jasno video stav da na ovim izborima ne treba učestvovati.

– Prve najave iz Prištine govore da će koalicija Haradinaj – Vučić – Tači ostati bez vlasti na Kosovu i Metohiji. Ako se to desi, očekujem da takse koje su uvedene u dogovoru njih trojice budu ukinute na korist i Albanaca i Srba – kaže Đilas.

Dok lider Dveri Boško Obradović tvrdi da su „na KiM održani lažni izbori lažne države, koje Dveri ne priznaju“.

– Vučić i SNS su podrškom Srpskoj listi priznali nezavisnost ove separatističke tvorevine. Problem SNS je što je izgubio njihov dosadašnji koalicioni partner Haradinaj, pa sad moraju da prave nove tajne dogovore na nekim drugim luksuznim jahtama – kaže Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari