Đilas: Osudio sam napad na Sergeja 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Upitan da prokomentariše Trifunovićevu izjavu da mu opozicija koja je za bojkot crta metu na čelu, lider SSP Dragan Đilas za Danas kaže da je čovek koji dosta zna o crtanju meta, doduše samo iz ugla mete.

– Da događaje složim redom. Pod jedan, Sergej je prekršio političko obećanje da će bojkotovati izbore, o čemu je i govorio na više skupova. Pod dva, odlučio je da ide na iste izbore koje je pre toga bojkotovao i počeo da sakuplja potpise. Tri, došlo je prvo do verbalnog pa do fizičkog sukoba na ulici kada ga je jedan stariji građanin udario, a njega u uzvraćanju sprečili okupljeni aktivisti PSG. Četiri, režimski tabloidi na čelu sa Pinkom i Informerom mene optužuju da sam odgovoran za napad na Sergeja. Pet, vrh PSG označava Savez kao krivca za napad na Sergeja. Šest, Sergej za napad okrivljuje opoziciju, i izjednačava opoziciju sa Pinkom i Informerom. I pod sedam, Pink i Informer godinama, predano i monstruozno uništavaju opoziciju. Šta sad ja treba da komentarišem –  zapitao se Đilas.

I dodao, jel ponovo treba da se brani od nečega što nije tačno i da objašnjava da nije organizovao nekog da napadne Sergeja Trifunovića nakon što mu Sergej spomene majku?

– Da objašnjavam da reč nisam rekao o Sergeju pošto je odlučio da promeni odluku i uništi jedinstvo opozicije? Da objašnjavam da ja nisam isti kao Pink i Informer koji su mi uništili deo života? Jel to treba da radim? Da li vi vidite koliko je ovo sve nenormalno? I posle se mediji, koji slove za nezavisne, utrkuju sa pitanjima tipa „opozicija nije iznela progam i ideje kako dalje“. A sad će bar pet narednih dana da me svi pitaju kako komentarišem činjenicu da je Sergej rekao da sam ja isto što i Pink. I zaista, treba li čovek da se troši na to? Ja sam napad na Sergeja osudio. To je sav moj komentar – zaključio je Đilas.

On je u nedelju posle napada za portal Nova rekao da je najvažnije da Sergej nije teže povređen i da napad neće ostaviti posledice po njegovo zdravlje.

„Naravno da osuđujem svako nasilje, kako fizičko tako i verbalno. Uvrede i teške reči koje su postale svakodnevica ovih osam godina, povećali  su agresiju u društvu. Sve što nam se desilo u vreme korone je dodatno uticalo na ljude. Plašim se da će ako izostane dijalog za koji se iskreno zalažem, ovakvi nemili događaji postati naša svakodnevica“, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari