Đilas pozvao građane na protest 8. decembra 1Foto: Screenshot Youtube

Dragan Đilas pozvao je juče građane da u subotu, 8. decembra, učestvuju u građanskom protestu u Beogradu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“. Na protestu neće biti govora političara, rekao je Đilas i dodao da će kolona demonstranata prošetati od centra Beograda do zgrade Radio-televizije Srbije.

Đilas, lider Saveza za Srbiju, ovaj poziv uputio je pred novinarima, ispred murala Zoranu Đinđiću na platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu. Povod za obraćanje je pristupanje Zelene ekološke partije – Zeleni Savezu za Srbiju. ZEP-Zelene predvodi Dejan Bulatović, nekadašnji član SPO, poznat po tome što je hapšen jer je u vreme protesta 96/97. nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića. Bulatović je na beogradskim izborima bio na listi DS, Nove stranke i SDS Borisa Tadića, a u međuvremenu je bio i u Građanskom bloku 381 sa Sašom Jankovićem i njegovim PSG.

Đilas je juče u izjavi novinarima negirao tvrdnje tabloida da planira da „kupi“ Zelenu stranku. „Niti bih ja kupovao stranku niti su ovi ljudi na prodaju“, istakao je Đilas i dodao da je predsednik Zelenih Dejan Bulatović poznat po svojoj antimiloševićevskoj politici za vreme devedesetih, a danas i u borbi protiv vlasti Aleksandra Vučića. Bulatović je rekao da ta stranka sprovodi akcije po čitavoj Srbiji kako bi ukazala na ekološke probleme, preneo je FoNet.

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije poručili su na zajedničkoj konferenciji za novinare da su se ujedinili i ustali u skupštinskim klupama u znak solidarnosti sa građanima i protesta zbog nasilja koje vladajuća većina sprovodi perfidnom opstrukcijom na sednici o najvažnijem zakonu u godini – budžetu.

Oni su optužili vladajuću većinu za „bahatost i nasilje“ u Skupštini Srbije, koje se, kako su ocenili, preliva na ulice. Lider Dveri Boško Obradović pozvao je građane na protest u subotu 8. decembra u 18 sati na Studentski plato u Beogradu, koji će organizovati članice Saveza za Srbiju i ostale opozicione stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari