Đilas sa građanima Požarevca o Planu za dan posle 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da građani mogu da žive u fikciji koju režim pravi, ili da se bave realnim životom i problemima koje on nosi, i ponudio rešenja predstavljajući „Plan za dan posle“.

Đilas je u Požarevcu rekao da sa građanima može da priča „o Mauricijusima“, ali i o Milanu Vujiću koga privode zbog tvita, Marti koju izbace iz vrtića zbog očevog lajka, Mariji i Mirjani koje otpuste iz škole zato što neće da botuju ili o Jeleni Spirić kojoj lokalni kriminalac povezan sa vlastima u Leskovcu preti zbog kritike režima.

Kako je prenela je SSP, Đilas je naglasio da građani biraju da govore o ‘Planu za dan posle’ koji će sprečiti da se ikada ponove takve stvari.

„Biramo da govorimo o platama ljudi, ulaganjima u poljoprivredu, o besplatnim udžbenicima i o svim ostalim konkretnim stvarima koje moraju da se urade da bi kada pitate čoveka na ulici kako je odgovorio ‘dobro sam’, rekao je Đilas.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić razgovarala je u Sremskoj Mitrovici sa građanima o situaciji u tom gradu, medijskom mraku, lokalnim političkim koruptivnim vezama i na koji način se to odražava na svakodnevni život.

„Reakcije građana su nam još jedan dokaz da smo na pravom putu i da vreme slobode i pravde stiže u celu Srbiju i da se Srbija budi“, ocenila je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari