Đilas traži od REM da vrati SNS spot 1Foto: Arhiva

Ovim putem vas zvanično obaveštavam da dajem saglasnost Srpskoj naprednoj stranci da emituje spot sa mojom slikom i pozivam vas da ukinete odluku o zabrani, napisao je Dragan Đilas.

On je ovako reagovao na odluku REM da zabrani predizborni spot SNS u kojem se pojavljuju slike Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića.

„Sa velikim čuđenjem sam pročitao odluku o zabrani, ne zbog njenog sadržaja, jer ona je doneta po nalogu onih koji su spot i napravili, već zbog činjenice da čin donošenja odluke znači da REM postoji“,  napisao je Đilas u saopštenju. „Ja sam sve ovo vreme bio ubeđen da nema reakcija na flagrantna kršenja zakona  od strane elektronskih medija, jer REM ne postoji. Pa kako drugačije da objasnim da se REM nije oglasio kada je na televiziji PINK emitovan spot o Oliveru Ivanoviću koji je kreirao atmosferu linča u kojoj je on i ubijen. Da ste tada gospodo članovi REM-a radili svoj posao možda bi Oliver Ivanović danas bio živ.“

Đilas je još dodao kako se REM nijednom nije oglasio „prethodnih meseci kada televizije koje koriste nacionalnu frekvenciju na brutalan način krše zakon obračunavajući se sa protivnicima režima“.

„I da se ne oglasite ni kada su raspisani izbori i kada sve televizije koje koriste od države dobijene frkevencije dodatno pojačavaju te napade. Nemoguće da niste primetili da Pink, Happy, Prva  prenose uživo mitinge SNS-a, da funkcioneri ove partije i njihovi takozvani analiticari  gostuju iz sata u sat na ovim televizijama, a da niko od predstavnika prave opozicije nema pristup, niti mogućnost da kaže ni dve reči“, dodao je on. „Kao što znate, gospodo  članovi REM-a, nema samo RTS obavezu  da informiše objektivno građane, već takvu obavezu imaju sve televizije koje koriste od države dodeljen resurs – frekvenciju“.

Kandidat za gradonačelnika je još dodao da  očekuje od REM da počnu da rade posao za koji  građani Srbije jako dobro plaćaju i da u skladu sa zakonom odmah sankcionišu sve televizije koje taj zakon svakodnevno krše.

„U  suprotnom ćete i sami postati deo dobro organizovane  mafijaške grupe koja kontroliše sve najveće elektronske medije u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić oglasio se povodom odluke REM-a da zabrani spota liste „Zato što volimo Beograd – Aleksandar Vučić“.

Vučić je rekao da njegova stranka poštuje odluku državnih organa, i kada im se ona dopada i kada to nije slučaj.

„Smatram da je spot šaljiv, da nije uvredljiv i da pogađa u suštinu“, kazao je Vučić.

Rekao je da je državni organ zabranio spot i da to njegova stranka poštuje.

„Za uvrede su zaduženi neki drugi, i za korišćenje mrtvih glumaca. Mi poštujemo odluke državnih organa i kada nam se dopadaju i kada nam se ne dopadaju“, naglasio je on.

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić oglasio se na Tviteru na temu spota:

„Čujem na vestima da je Đilas dao saglasnost za emitovanje naprednjačkog spota, gde smo nas dvojica na slici. Da ne ispadnem sad „partibrejker“, evo dajem je i ja. Uz jednu malu molbu. Podvucite mi bar neku hoklicu pod noge, da ne izgledam kao Liliputanac. Ubiste mi samopouzdanje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari