REM zabranio predizborni spot SNS 1Foto: Promo

REM je zabranio predizborni spot SNS u kojem se pojavljuju slike Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića.

Predizborni spot liste „Aleksandar Vučić -Zato što volimo Beograd“ predviđa šta može da se dogodi sa Beogradom ukoliko na izborima pobede Dragan Đilas ili Aleksandar Šapić.

U spotu se aludira na to da gradonačelnik nikada nije na svom radnom mestu, da je na protestima protiv Vučića i da kroji budžet za tajknune odnosno za sebe. Za to vreme, svi važni projekti poput gradskog budžeta i izgradnje metroa, su na čekanju.

U navedenom spotu se u tri kadra (9:43:59-9:44:01 i dva vezana kadra 9:44:40-9:44:45) pojavljuje slika Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića, nosilaca drugih izbornih lista na lokalnim izborima za grad Beograd.

Objavljivanjem ovakve oglasne poruke u svom programu bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, pružalac medijske usluge povređuje odredbu člana 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, što je osnov za hitno obustavljanje emitovanja predizborne poruke, odnosno, u suprotnom, za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima”, navodi se u saopštenju REM.

Inače, ovo nije prvi put da je REM zatražio obustavu predizbornog spota. Na prošlogodišnjim izborima obustavljen je spot SNS u kome se uzvikivalo „Vučiću pederu“.

Dragan Đilas je danas izjavio da je dao “saglasnost direktoru RTS-a da spot bude objavljen”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari