REM zabranio predizborni spot SNS 1Foto: Promo

REM je zabranio predizborni spot SNS u kojem se pojavljuju slike Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića.

Predizborni spot liste „Aleksandar Vučić -Zato što volimo Beograd“ predviđa šta može da se dogodi sa Beogradom ukoliko na izborima pobede Dragan Đilas ili Aleksandar Šapić.

U spotu se aludira na to da gradonačelnik nikada nije na svom radnom mestu, da je na protestima protiv Vučića i da kroji budžet za tajknune odnosno za sebe. Za to vreme, svi važni projekti poput gradskog budžeta i izgradnje metroa, su na čekanju.

U navedenom spotu se u tri kadra (9:43:59-9:44:01 i dva vezana kadra 9:44:40-9:44:45) pojavljuje slika Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića, nosilaca drugih izbornih lista na lokalnim izborima za grad Beograd.

Objavljivanjem ovakve oglasne poruke u svom programu bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, pružalac medijske usluge povređuje odredbu člana 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, što je osnov za hitno obustavljanje emitovanja predizborne poruke, odnosno, u suprotnom, za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima”, navodi se u saopštenju REM.

Inače, ovo nije prvi put da je REM zatražio obustavu predizbornog spota. Na prošlogodišnjim izborima obustavljen je spot SNS u kome se uzvikivalo „Vučiću pederu“.

Dragan Đilas je danas izjavio da je dao “saglasnost direktoru RTS-a da spot bude objavljen”.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “REM zabranio predizborni spot SNS”

  1. Bravo, ipak je spor pogodio pravo u metu, i bez emitovanja svi su ga već videli i kruži društvenim mrežama.

  2. Bez obzira na zabranu on se i dalje vrti na mnogim portalima i stvarno je pokazao kako bi bilo katasfrofalno za Beograda kada bi pobedili Šapič i Djilas.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.