Đilas u Vašingtonu sa američkim zvaničnicima o situaciji u Srbiji 1Palmer i Đilas Foto: SZS

Tokom dvodnevne posete Vašingtonu, jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas i sekretar Saveza za Srbiju Ljuban Panić imali su niz sastanaka sa američkim zvaničnicima na kojima su ih informisali o situaciji u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Saveza za Srbiju, na sastancima sa glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, kao i sa Metjuom Palmerom zamenikom pomoćnika državnog sekretara, i predstavnicima Senata i Kongresa, Đilas je istakao ugroženost demokratskih procesa u Srbiji koji se ogledaju u činjenici da je Srbija izgubila status slobodne države, kako je navedeno u godišnjem izveštaju Fridom hausa.

Posebno je bilo reči o mirnim protestima koji se mesecima odvijaju u više od sto gradova i opština širom Srbije. Đilas je, kako se dodaje, svoje sagovornike upoznao sa činjenicom o neophodnosti dijaloga između vlasti i opozicije koji u Srbiji ne postoji i nemogućnosti održavanja fer i slobodnih izbora, kao i sa jedinstvenim stavom opozicije da pod ovakvim uslovima na izborima neće učestvovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari