Đilas: Zašto Vučić Grenelu ne kaže da laže? 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Povodom sastanka u Vašingtonu, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je rekao da se od svega pravi cirkus.

– „Blic“, a za njim i svi istali Vučićevi mediji, objavili su lažnu vest da se pred Srbiju postavio zahtev da se prizna nezavisno Kosovo. Da to nije tačno javno je rekao i američki domaćin ambasador Ričard Grenel. Vučić je u obraćanju nakon sastanka rekao da ljudi sa portala koji su prvi objavili istinu lažu i nazvao ih je izdajnicima koji rade protiv interesa Srbije – izjavio je Đilas.

On je postavio pitanje predsedniku Srbije zašto američkom izaslaniku za Kosovo, Ričardu Grenelu, ne kaže da laže.

– Njemu reci da je lažov kada si tako hrabar. Zašto ljudima u Srbiji to govoriš? Uz to, reci građanima Srbije – šta ti to pregovaraš? Ko ti je dao ovlašćenje? U čije ime ti pregovaraš? Je l’ mi sada svi ovde treba da strepimo šta ćeš ti da potpišeš?“ – rekao je predsednik SSP.

On je dodao da sporazum, ukoliko se ograničava na ekonomiju i bolji život ljudi, zaslužuje podršku.

– Ali i tu se postavlja  pitanje da li će Kosovo biti potpisano bez zvezdice ili sa zvezdicom koja označava njegov status u skladu sa rezolucijom 1244  Ujedinjenih Nacija. Ako se takav papir potpisuje bez zvezdice pored reči „Kosovo“ to znači da se Srbija odrekla dela svoje teritorije i svog Ustava, a to je nedopustivo – istakao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari