Đorđević (Oslobođenje): Vučić prodao Kosovo za američke kredite 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da je otvaranja kancelarije Američkog fonda za razvoj u Beogradu „još jedna obmana građana Srbije proistekla iz takozvanog Vašingtonskog sporazuma“ i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapravo „prodao Kosovo za američke kredite“.

„Sada se ispostavilo da se ne radi ni o kakvim milijardama dolara investicija, niti o direktnoj finansijskoj pomoći kako je prvobitno bilo zamišljeno, već isključivo o kreditima i novim zaduženjima koje će građani Srbije morati da vraćaju“, naglasio je Đorđević u pisanoj izjavi, u kojoj su „Slobodne srpske planine“ navedene kao adresa sa koje je poslata.

On je istakao da „svaki čovek u Srbiji će otplaćivati tri prosečne plate za ovaj dogovor“.

„Vučiću nije dosta što je u Vašingtonu poslužio Kosovu priznanje Izraela na tacni i što nas je posvađao sa Rusijom i Kinom, već sa sada ponaša kao prodavac kredita za američke banke, koji je dobio zadatak da građanima Srbije ‘uvali’ nova zaduženja“, rekao je Đorđević.

On je naveo da su Vučić, ali i ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kao ekonomski deo delegacije u Vašingtonu ostali dužni građanima odgovor „gde je nestala obećana direktna pomoć i milijarde investicija o kojima su pričali, i kako se to odjednom pretvorilo u kredite?“.

„Takođe, kako je moguće da su Vučićevi tabloidi još pre godinu najavili 10 milijardi dolara od Trampa, ako Vučić nije već tajno pregovarao o prodaji Kosova i Metohije s Tačijem i Grenelom?“, upitao je Đorđević.

On je rekao da su se „umesto 1.000 dolara direktne pomoći po stanovniku, ekonomske mere svele na 1.000 dolara dodatnog zaduženja za svakog čoveka u Srbiji“.

Đorđević je, neposredno po potpisivanju Vašingtonskog dokumenta, izneo optužbe o postojanju paketa direktne finansijske pomoći svakom građaninu Srbije u iznosu od 1.000 dolara, koji je, na osnovu njegovih privatnih saznanja, „u toku pregovora izbrisan iz javnog teksta sporazuma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari