Foto: FoNet

U junu će u Kragujevcu tokom boravka delegacije Slovačke u Srbiji biti obeleženo 100 godina od streljanja slovačkih vojnika u Prvom svetskom ratu.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Đorđević zahvalio na pozivu da kao predstavnik Vlade prisustvuje obeležavanju pobune, istakavši da takvi događaji dodatno učvršćuju već dobre odnose Srbije i Slovačke.

„Srbija i Slovačka su prijateljske zemlje koje saradnju konstantno unapređuju“, rekao je Đorđević i dodao da to potvrđuje i poseta slovačke delegacije Srbiji koju će predvoditi predsednik Skupštine Slovačke Andrej Danko.

Kako je istakao, još jedna potvrda dobrih odnosa dve zemlje jeste i primena potpisanih sporazuma između resornih ministarstva koja dodatno pospešuju saradnju.

Ministar je sa ambasadorkom razgovarao i o budućim zajedničkim projektima i aktivnostima u oblasti brige o maloletnim migrantima.

Dagmar Repčekova istakla je da je ambasada Slovačke u Srbiji otvorena za sve vidove saradnje, pohvalila dosadašnji rad na zajedničkim aktivnostima i dodala da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Srbiji u upravljanju migrantskom krizom, piše u saopštenju.