Đorđević: Vučić falsifikuje prošlost, to pokušava i sa sadašnjošću 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je danas da predstavnici aktuelne vlasti i njeni propagandisti pred svako obeležavanje operacije „Halijard“ ponavljaju da su „spasavanje američkih pilota izveli ‘meštani suvoborskih sela’, a „tek stidljivo se pomene da su oni pripadali Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, ili se i to izostavi“.

„Tokom nje pripadnici srpskog ravnogorskog pokreta predvođeni đeneralom Mihailovićem spasli su više od 500 američkih pilota. Sjedinjene američke države taj srpski podvig pamte i cene. To može da bude dobar osnov za izgradnju srpsko-američkih odnosa“, rekao je Đorđević, u pisanoj izjavi, napominjući da „režim boljševički prekraja istoriju“.

Đorđević je izjavio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „falsifikuje prošlost kao što lažima pokušava da predstavi sadašnjost onakvom kakva ona nije“, kao i da svojim postupanjem „vodi kosovskoj kapitulaciji“, navodeći da ovo građani Srbije shvataju i da će „uskoro reći ne“ takvom režimu.

Kako je najavljeno, Vučić će danas prisustvovaće obeležavanju 76. godišnjice operacije „Halijard“ u Pranjanima, u opštini Gornji Milanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari