Đurić: Intenzivirati saradnju na istrazi ubistva Ivanovića 1Foto: Medija centar

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je dobro što su prištinske institucije počele da dostavljaju kakve takve informacije o  istrazi ubistva Olivera Ivanovića, ali sa mesec dana zakašnjenja.

– Sada će naše službe da prouče to detaljno i nastave da rade na saradnji. Mislim da je najvažnije da se ta saradnja intenzivira. Nema nikoga zainteresovanijeg od nas Srba da se sazna ko su zločinci i da se oni ma koje bili nacionalnosti izvedu pred lice pravde. Ako je Albanac da ide na robiju, ako je Srbin da ide na robiju, ako je stranac da ide na robiju  – rekao je Đurić  gostojići u emisiji Novo jutro na Televiziji Pink. On je dodoao da je poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji pokrenula lavinu humanitarne aktivnosti i pomoći našem narodu koji tamo živi.

– Impresioniran sam. To je veoma značajno, uz napore koje kao džava ulažemo, a koji nisu mali jer smo u prethodne tri i po godine obezbedili 888 kuća i stanova za ljude na KiM i u potpunosti obnovili i izgradili 42 crkve i manastira kroz 170 projekata za obnovu naše baštine, što je važno za naš kulturni i duhovni identitet – dodao je Đurić.ž

Poseta predsednika Srbije Zagrebu u velikom delu hrvatske javnosti lavinom napada i da se vodi neverovatnom haranga protiv njega i Srbije, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

– Predsednik Vučić i Srbija se krive bukvalno za sve što se ikada desilo na ovim prostorima, a neće biti baš da su 500.000 Srba samo sebe proterali sa područja Hrvatske, da su sami popalili svoje kuće i imanja – rekao je Đurić, za TV Pink. Prema njegovim rečima, poznato je i da su Drugom svetskom ratu upravo neke od naših porodica najviše postradale brojka ub ijenih i nestalih Srba za vreme takozvane nezavisne države Hrvatske bliži se milionu.

– Napadaju Vučića samo zato što se usudio da ospori pokretanje razgovora o ratnoj šteti kao prioritetnoj i pokazao da ne želi da dozvoli da Srbija bude krpa za hrvatske političare, za hrvatsku javnost, da ne želi da dozvoli od naše zemlje naprave monetu za potkusurivanje i nešto što će da bacaju u blato kako im padne na pamet. Zato im on ne valja i proglašavaju ga ćetnikom i zločincem – ocenio je Đurić za Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari