Đurić: Jeremić je patološki lažov 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je da je „Vuk Jeremić je patološki lažov koji se, kada je bio na vlasti, po pitanju Kosova i Metohije zalagao za sve suprotno od onoga što sada tvrdi da zastupa, za šta postoje dokazi“, saoštila je danas SNS.

Jeremić je na današnjoj konferenciji za novinare još jednom potvrdio koliki je licemer, pokušavši da lobotomizira javnost i bez trunke srama opere svoju političku biografiju, navodi SNS.

„Jeremić je, posle sve štete koju je lično naneo Srbiji i njenim kapacitetima da se bori za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa, odlučio da igra ulogu zaštitnika Ustava Srbije i promotera Rezolucije 1244, računajući na to da se niko ne seća šta je sve učinio kako bi učvrstio jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova“, izjavio je Đurić, prenosi SNS.

A upravo je on, naveo je Đurić, od Međunarodnog suda pravde tražio i dobio najsnažniju potvrdu legalnosti odluke o samoproglašenju kosovske nezavisnosti, iako je znao da u tom sudu većinu čine predstavnici zemalja koje podržavaju albanske secesioniste u našoj južnoj pokrajini.

Đurić pita „gde je bila njegova briga za Rezoluciju 1244 onda kada je težište dijaloga o Kosovu i Metohiji izmestio iz Ujedinjenih nacija u Brisel i kada je na teren doveo Euleks, koji do danas nije razrešio nijedan zločin nad Srbima ili bio voljan da spreči bilo koje kršenje fundamentalnih ljudskih prava Srba u našoj južnoj pokrajini“.

„Zašto se Jeremić nije pozivao na Ustav Srbije onda kada je instalirao granicu između Srba u centralnoj Srbiji i naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji i kada je kumovao nekim katastrofalnim dogovorima sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca. Uz sve to, Jeremić je danas bez stida igrao ulogu velikog srpskog rodoljuba i istovremeno najavio odlazak po političke instrukcije u Vašington“, izjavio je Đurić kako prenosi njegova partija.

Po Đurićervoj oceni, „jedino objašnjenje današnjeg karnevala Jeremićevog besramlja i bezobrazluka je to da on građane Srbije na čiju podršku računa doživljava kao potpune idiote bez svesti i sećanja, kojima je moguće servirati i prodati najbesmislenije političke parole“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari