Đurić: Jeremić kreator diplomatije autodestrukcije 1Foto: N1

Vuk Jeremić će ući u enciklopedije kao kreator diplomatije autodestrukcije i on čini sve da Srbija više nikada ni u čemu ne pobedi, izjavio je Marko Đurić, potpredsednik GO Srpske napredne stranke.

Podsetimo, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da državni vrh Srbije zastava Kosova u Notr-Damu „preterano ne pogađa“.

Marko Đurić u pisanom saopštenju ističe da Jeremić, umesto što svakodnevno glumi spoljnopolitičkog analitičara, treba da građanima objasni zašto je bio ključni saučesnik u izmeštanju dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije i traženju mišljenja o jednostrano proglašenoj nezavisnosti naše južne pokrajine od suda u kojem većinu čine predstavnici država sponzora prištinskih separatista.

„Sudu čoveka koji na duši nosi takve grehe ne može se verovati, a njegovo pozivanje na Rusiju i njenu podršku Srbiji vrhunac je bezobrazluka i licemerja, jer upravo on je Moskvi iz ruku izbio važne argumente i mehanizme za odbranu naših državnih i nacionalnih interesa pred Ujedinjenim nacijama“, navodi Đurić.

Kako ističe predsednik Glavnog odbroa Srpske napredne stranke, honorarni saradnik katarske ambasade i belosvetskih prevaranata, Vuk Jeremić, doveo je našu državu u situaciju u kojoj nije više bilo mogućnosti da bilo šta izdejstvuje pregovorima, a danas imamo kakav-takav manevarski prostor isključivo zahvaljujući višegodišnjem napornom radu i državno odgovornoj politici predsednika Vučića. 

„Jeremićeva mržnja je neizmerna i on je spreman da, svakodnevno navijajući protiv Vučića, navija protiv Srbije i njenih interesa, i pitam ga samo za čije interese navija, ili to treba da upitam katarsku ambasadu i njegovog prijatelja Patrika Hoa“, zaključuje Đurić.

Služba za informisanje

Srpska napredna stranka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari