Đurić: Kandidati Srpske liste će nesumnjivo pobediti na izborima u četiri opštine na Kosovu 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da će kandidati Srpske liste nesumnjivo pobediti na izborima koji su raspisani u četiri opštine na Severu Kosova, ali da veruje da to neće okončati neodgovornu kampanju Prištine.

„Smenjivanje ministara iz Srpske liste i samo raspisivanje izbora u četiri opštine jeste neka vrsta političke sabotaže Prištine, kao i pokušaj da se otupi duh i spremnost srpskog naroda na pružanje mirnog i demokratskog otpora potpunom obesrpravljivanju Srba u pokrajini“, rekao je Đurić za list Politika.

Govoreći o najavi osnivanja „suda za Srbe“ od strane kosovskih institucija, Đurić je rekao da je to pokušaj da se oni koji su činili zločine nad Srbima sakriju od pravde, i pokušaj da se relativizuju „strašna zlodela nad srpskim stanovništvom koja je počinila OVK“.

On je ocenio i da je pozicija Srbije ojačana jedinstvom koje je proizašlo iz razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima crkve, kao i da je predsedniku stalo da sa crkvom ima konstruktivan odnos kada je reč o pitanjima od nacionalnog značaja, a da je Kosovo pre svega „prvorazredno identitetsko pitanje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari