Đurić: Ni Vučiću ni Vladi ne pada na pamet da prihvata nešto što ne bi zadovoljilo interese Srbije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su poslednji razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bili jedni od najtežih do sada, ali da svi moraju biti svesni posledica eventualnog nepostizanja dogovora.

„Treba da budemo svesni posledica eventualnog nepostizanja dogovora – ne bilo kakvog, već koji bi zadovoljio interese Srbije“, rekao je Đurić za RTS i dodao da je pitanje Kosova  povezano i sa pitanjem ekonomskog napretka.

„Ako ne bi bilo dogovora, ne bi stvari ostale kakve jesu. Naredne tri, četiri, pet godina bismo sigurno vratili zemlju i region u sukobe. Ne bi bilo mira. Ne bismo mogli da osiguramo da deca neće opet ginuti. Zato nam je ta vrsta dogovora važna. Uvek ima teškog uslovljavanja“, rekao je Đurić. Prema njegovim rečima, od toga će zavisiti i odnosi sa EU i radna mesta.

„I to može da bude politički izbor građana, legitiman, ali da budemo svesni posledica“, naveo je Đurić. On je rekao da ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ni Vladi ne pada na pamet da prihvata nešto što ne bi zadovoljilo interese Srbije i Srba na Kosovu.

„Ali šta god da dobijemo biće više od onoga što imamo danas“, rekao je Đurić.

Na pitanje kako će se reagovati na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća  Bedžetu  Pacoliju da poseti Novi Pazar kao „ministar spoljnih poslova Republike Kosova“, Đurić je rekao da će se reagovati dostojanstveno i odgovorno.

„Reagovaćemo suprotno od onoga što očekuju. Očekuju da ćemo nervozno da reagujemo, a reagovaćemo ozbiljno i odgovorno, sačuvaćemo dostojanstvo Srba, niko neće divljati. Reagovaćemo na način primeren državi“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari