Đurić: Pacoli je ministar dezinformacija 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Bedžet Pacoli je ministar laži i dezinformacija, izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurića.

U pisanoj izjavi Đurić je naveo da Pacolijevo „ministarstvo“ ne bi smelo ni da postoji po još važećoj Rezoluciji 1244, kao i da Pacoli „laže o svemu“, kako o broju država koje su priznale Kosovo, tako i o talasu povlačenja priznanja.

„Sada, shvativši da je poražen na međunarodnom planu, pokušava da plasira kampanju za povratak u prošlost i kopanje po grobovima, ali samo jedne od strana u sukobu, pokazujući time da je u vernoj službi politike šovinizma i segregacije“, naveo je Đurić.

On je dodao da je Pacoli danas „jedan od barjaktara najprimitivnije šovinističke kampanje koja potpuno zanemaruje istorijske činjenice i na krajnje ciničan i nečovečan način negira zločine terorističke UČK“.

„Samo u izvrnutoj realnosti, u kojoj je moguće da Ivan Todosijević bude osuđen na dve godine zatvora zato što je govorio istinu, ljudi poput Pacolija mogu se izdavati za altruiste i pravednike i nekome deliti lekcije o čovečnosti i pravdi“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari