Đurić: Prebijanje dvojice srpskih mladića manifestacija institucionalnog nasilja Prištine 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić kaže da najdirektnije napadnuti identitet i najelementarnija nacionalna prava Srba na Kosovu i Metohiji.

On traži od međunarodnih predstavnici na Kosovu i Metohiji odgovor na pitanje zašto je albanskim ekstremistima dozvoljeno ono što nikome drugome u civilizovanom svetu nije, i zašto se nasilnicima u našoj južnoj pokrajini već dve decenije gleda kroz prste?

Takva politika dvostrukih aršina je i dovela do toga da su malobrojni Srbi preostali da žive na Kosovu i Metohiji danas tretirani ne samo kao građani drugog reda, već kao inferiorna bića koja se mogu nekažnjeno tući i zlostavljati, ocenio je Đurić, prenela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

28 reagovanja na “Đurić: Prebijanje dvojice srpskih mladića manifestacija institucionalnog nasilja Prištine”

 1. St oni imaju od vase price ? Svaki put isto. Dokle ? Umem i ja lepo da govorim ili da pisem. I od vas i od mene imaju istu korist.

  • @Sela

   Posto nemas nista protiv kada se ljudi prebijaju i ponizavaju, neces imati nista protiv ni ako neki tvoj sunarodnik dozivi isti tretman zbog nosenja albanske zastave, zar ne?

  • @Sela

   Kada se pogleda ponasanje tih iz rosu kao i kada se procitaju komentari na tu temu koje pisu Albanci, moze se slobodno reci da ste jako dobro prosli za vreme Milosevica sta zasluzujete.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.