Đurić: Rezolucija o genocidu klevetnički dokument i plod panike suočenih sa tužbama 1Foto: www.mc.rs

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić ocenio je večeras da je Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Kosovu klevetnički dokument i plod panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine.

„Ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je naveo da mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i „sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu je verovatno podsvesni ođek njihove nečiste savesti“.

Đurić je istakao da je taj takozvani državotvorni projekat suštinski zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu „ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snevati u zatvorskim ćelijama“.

„Civilizovan svet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu“, naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari