Đurić (SMS): Čime su taksisti zadužili državu da im obeća subvencije? 1Foto: Lj. Bukvić

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić pitao je danas u Skupštini Srbije čime su beogradski taksisti, koji su danima blokirali grad, zadužili državu da im obeća subvencije za nabavku vozila.

On je u Skupštini Srbije pitao nadležne zašto će biti subvencionisan baš taksi prevoz, a ne neki drugi i zašto bi poreski obveznik iz Niša ili Novog Sada subvencionisao nabavku vozila za beogradske taksiste?

Đurić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predstavnicima beogradskih taksista koji su protestovali, najavio da će država sa po 5.000 evra finansirati nabavku vozila. Kojim taksistima, da li samo onima koji su protestovali, svim beogradskim ili svim taksistima u Srbiji, pitao je Đurić.

Ministar finansija Siniša Mali rekao da će jedan od uslova za subvencionisanje nabavke ovih vozila biti da taksisti izmire poreske dugove ili zaključe sporazum o reprogramu poreskog duga. Tako će građani subvencionisati neredovne poreske platiše, rekao je Đurić.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić pitala je nadležne u Ministarstvu saobraćaja kada će početi izgradnja fruškogorskog koridora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari