Đurić: Srpskom narodu na Kosovu ukinuta sva prava 1Foto: Medija centar

Sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije jeste čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava, ocenio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije sa Kosovo i Metohiju.

„Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno“, naveo je Đurić u saopštenju.

Ona je najavio da će posle konsultacije predsednika Srbije, Vlade i Srba sa Kosova i Metohije biti doneta zajednička odluku o daljim koracima.

„Predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisija danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu“, naveo je Djurić.

Dodao je da „Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti gradjanska i politička prava, jer se ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom“.

Đurić je ocenio da „neverovatno da se ovakve stvari dogadjaju pred očima medjunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari