Đurić: Veze Srbije i Izraela jačaju 1Foto: N1

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa generalnim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Izraela Juvalom Rotemom,

Upoznao ga je sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i predočio jasno opredeljenje Beograda za rešavanje svih problema u regionu mirnim i političkim sredstvima.

Đurić je Toremu zahvalio na doslednom opredeljenju Izraela da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Beograd, istakao je Đurić, insistira na doslednom poštovanju dogovora postignutih u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, kao ključnog elementa Prvog briselskog sporazuma.

Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su političke i ekonomske veze Srbije i Izraela iz godine u godinu sve jače, što se jasno vidi i u porastu broja investicija koje dolaze iz te zemlje.

Podsećajući da je Kraljevina Srbija pre jednog veka bila prva država koja je podržala Balfurovu deklaraciju i time Jevrejima priznala pravo na formiranje države, Đurić je istakao da sa jednakim simpatijama i razumevanjem Srbija i srpski narod i danas neguju veze i prijateljstvo sa jevrejskim narodom i Izraelom.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari