Đurić: Veze Srbije i Izraela jačaju 1Foto: N1

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa generalnim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Izraela Juvalom Rotemom,

Upoznao ga je sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i predočio jasno opredeljenje Beograda za rešavanje svih problema u regionu mirnim i političkim sredstvima.

Đurić je Toremu zahvalio na doslednom opredeljenju Izraela da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Beograd, istakao je Đurić, insistira na doslednom poštovanju dogovora postignutih u dijalogu sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije, pre svega na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, kao ključnog elementa Prvog briselskog sporazuma.

Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su političke i ekonomske veze Srbije i Izraela iz godine u godinu sve jače, što se jasno vidi i u porastu broja investicija koje dolaze iz te zemlje.

Podsećajući da je Kraljevina Srbija pre jednog veka bila prva država koja je podržala Balfurovu deklaraciju i time Jevrejima priznala pravo na formiranje države, Đurić je istakao da sa jednakim simpatijama i razumevanjem Srbija i srpski narod i danas neguju veze i prijateljstvo sa jevrejskim narodom i Izraelom.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Đurić: Veze Srbije i Izraela jačaju”

  1. Vekovna je povezanost Srpskog i Jevrejskog naroda u borbi protiv stradanja i unistenja.Zelja sa samostalnoscu,nezavisnosti drzavom.Svim silama treba jacati povezanost dva sveta naroda.

  2. Odnosi sa ovom zemljom bitni su za, Srbiju a svaka cast Izraelu na bezrezervnoj podrsci.

  3. Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su političke i ekonomske veze Srbije i Izraela iz godine u godinu sve jače, što se jasno vidi i u porastu broja investicija koje dolaze iz te zemlje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.