Đurić: Za Vučića je upotreba sile uvek poslednja opcija 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ko danas razmišlja o novim merama je neprijatelj mira i stabilnosti u regionu, neprijatelj budućnosti i Srba i Albanaca, rekao je večeras za RTS direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je izrazio nadu da Priština neće uvoditi nove mere protiv Beograda.

Aktuelne mere direktno ugrožavaju bezbednost i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić koji smatra da se vodi „politika svršenog čina prema Srbiji i protiv Srbije“.

Pretnje ugrožavnjem bezbednosti i opstanka srpskog naroda su veoma ozbiljne. Ovlašćen da odgovori na ove vrste pretnji je predsednik Republike Aleksandar Vučić. A, on je političar koji se ponaša ozbiljno i odgovorno, on je načelno protiv upotrebe sile. Za njega je upotreba sile uvek poslednja opcija, ukazao je Đurić.

Komentarišući to što SAD isporučuju oklopna vozila Kosovu, kao i najavu o formiranju kosovske Vojske, Đurić je rekao da Kfor i NATO nemaju mandat da naoružavaju, već da spreče stvaranje paravojnih formacija.

Svaranje takve formacije bilo bi pretnja miru i stabilnosti u regionu. Mi želimo mir i stabilnost i za to se borimo. Sve drugo mora biti poraženo kao politika, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari