Dodatne javne funkcije za 12 poslanika 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je dao pozitivno mišljenje na zahteve 12 poslanika za obavljanje druge javne funkcije.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije (SPS) Đorđe Milićević ubuduće će istovremeno biti i savetnik direktora Javnog preduzeća „Srbijašume“, dok će poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Vladimir Marinković biti i direktor Visoke strukovne škole za preduzetništvo u Beogradu.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Gojko Palalić istovremeno će sa poslaničkom funkcijom obavljati i funkciju člana Nadzornog odbora Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Novom Sadu, a njegov stranački kolega Dejan Kesar biće odbornik u Skupštini opštine Savski venac.

Poslanik (SNS) Nenad Baroš na današnjoj sednici Odbora dobio je pozitivno mišljenje da istovremeno bude i predsednik Skupštine grada Vršca.

I poslanici Saveza vojvođanskih Mađara dobili su pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije.

Poslanik Nandor Kiš biće i odbornik u Skupštini opštine Ada, Emeše Uri v.d. direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru, Akoš Ujhelji, član Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Subotici, Zoltan Pek odbornik u Skupštini opštine Senta, a Balint Pastor predsednik Skupštine grada Subotica.

Poslanik SNS Žarko Mićin, biće i predsednik Gradske izborne komisije Novi Sad, a Marijana Krajnović član Upravnog odbora Gradskog zavoda za veštaćenje Beograda. Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović biće i član Republičke izborne, dok će njegov zamenik Srđan Smiljanić biti i sekretar RIK. Zamenik generalnog sekretara Skupštine Srbije Branko Marinković biće i zamenik sekretara RIK. Odbor je na sednici odlučio da se poslanicama Socijalističke partije Srbije Dubravki Kralj i SNS Ivani Popović isplaćuje mesečna naknada u iznosu od 35.000 dinara za zakup stana u Beogradu, kao i bivšoj poslanici Maji Gojković.

Dubravki Kralj će nakanada za zakup stana biti isplaćivana počev od 1. septembra ove godine, a Ivani Popović od 1. oktobra.

Gojković će novac za zakup stana biti isplaćen za period od 3. avgusta do 28. oktobra kada joj je prestala funkcija poslanika.

Odbor je razmatrao ostavku poslanice Jedinstvene Srbije Marije Jovanović na ovu funkciju i predložio da Skupštinu Srbije konstatuje prestanak mandata, a doneto je i rešenje o prestanku rada Miroslava Šestovića na položaju šefa Kabineta predsednika Skupštine Srbije u prethodnom sazivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari