Dodik i Vučić u Nišu razgovarali sa Mandićem o situaciji u regionu 1Foto: Instagram @buducnostsrbijeav (arhivska fotografija)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su u Nišu sa liderom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem iz Crne Gore o situaciji u regionu.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas u Nišu, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a, povodom Dana pobede, sa liderom Demokratskog fronta Andrijom Mandićem o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu“, navedeno je na instagram nalogu „Budućnost Srbije“.

Mandić je juče, odlukom Višeg suda u Podgorici, osuđen na pet godina zatvora zbog navodnog učešća u pokušaju „državnog udara“ na izborni dan u Crnoj Gori 2016. godine.

Sud je proglasio krivim i Milana Kneževića, pripadnika opozicionog Demokratskog fronta.

Ukupno 13 optužnih za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan paralamentranih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. među kojima su i dva ruska državljana, osuđeno je juče na više od 68 godina zatvora.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na 15 godina zatvora, Vladimir Popov na 12, lideri opozicionog DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević na po 5 godina.

SAD i Britanija su pozdravile prvostepenu sudsku presudu.

Stejt department je saopštio da je to „pobeda vladavine zakona nad ruskim narušavanjem suvereniteta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari