Foto: EPA/ Vladimir Stojković

Na pitanje Srne da prokomentariše poslednje medijske istupe izabranog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, Dodik je ocenio da se Komšić malo preigrao i da se „uživeo u ulogu nekog političkog mesije, čim već sada deli lekcije susednim državama kako treba da se ponašaju“, prenele su Nezavisne novine.
„Iako još nije stupio na funkciju člana Predsedništva, već nas je uspeo zavaditi sa Hrvatskom i Srbijom, a pored njih pokušava deliti lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj“, rekao je Dodik. On je naglasio da politika avanturizma koju Komšić personifikuje neće doprineti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor.

„Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju koju je dobio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je ‘Kosovo za njega nezavisna država'“, ocenio je Dodik. On smatra da ta drskost na pruženu Vučićevu ruku može samo da svima u BiH nanese štetu.

„Ako pretnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu budu stil njegove politike i u Predsedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i biće veoma teško obezbediti komunikaciju sa okruženjem“, upozorio je Dodik.