DS: Jedni od osnivača Saveza za Srbiju jer je tako odlučila većina 1

Demokratska stranka (DS), povodom netačnih napisa u medijima o sednici Glavnog odbora stranke, održane 2. septembra, saopštila je da je DS jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SZS) zato što je tako odlučila ubedljiva većina članova stranačkog Glavnog odbora.

Od dve stotine prisutnih članova GO, za ovakvu odluku glasalo je 180. Sednica je protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo svađe, incidenata ili raskola, ističe se u saopštenju.

Sve neistine i poluistine u pojedinim medijima odnose se na dešavanja na sednici Glavnog odbora u delu sednice koji je bio zatvoren za javnost, a plasiraju ih oni koji već izvesno vreme opstruišu rad Demokratske stranke i doturanjem lažnih informacija režimskim tabloidima nanose štetu organizaciji, ocenjuje se u saopštenju.

Istina je da Demokratska stranka nije demokratska samo po imenu, već i po svojoj suštini. Nekada je više glasova za jednu, nekada za drugu argumentativnu poziciju, ali u Demokratskoj stranci se članstvo i funkcioneri ne dele prema bivšim ili sadašnjim zaslugama, niti na više i manje poštovane. Časno je i hrabro danas biti demokratkinja i demokrata, bez razlike, ističe se u saopštenju.

DS podseća da odluci o učešću Demokratske stranke u formiranju Saveza za Srbiju nije prethodila samo rasprava na sednici stranačkog Glavnog odbora.

O toj temi, navodi se u saopštenju, se debatovalo i u poslaničkom klubu, Političkom savetu, resornim odborima i na sastancima sa predsednicima i članovima lokalnih organizacija širom Srbije.

Sve rasprave i unutarstranačke debate potvrdile su da Demokratska stranka želi da se revitalizuje i da menja i sebe i Srbiju. Zajedno sa svima u društvu koji žele političke i društvene promene koje će doneti pristojan život građanima i građankama Srbije, ističe DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari