DS: Krizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić treba da bude raspušten u najkraćem roku 1Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka (DS) saopštila je da se nezadovoljstvo i neslaganje sa načinom vođenja države i odnosom prema građanima, kako pre tako i za vreme pandemije, sve više širi i sve glasnije čuje i sada se već ne može sakriti, čak ni uz „svesrdnu pomoć režimskih medija“.

„Podršku lekarima koji su javno izrazili nezadovoljstvo i pokrenuli akciju ‘Ujedinjeni protiv kovida’ pružili su u proteklim danima i prosvetni radnici, advokati, umetnici… Vlast je na sve načine pokušala da ih obeshrabri i da ih diskredituje, ali bez uspeha – podrška raste iz dana u dan“, navodi se u saopštenju DS.

Oni kažu da Krizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić treba da bude raspušten u najkraćem mogućem roku, a potom treba oformiti novi tim ljudi koji će Srbiju predvoditi u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

„Novi Krizni štab pre svega treba da povrati poverenje gradjana u institucije i da situaciju sa pandemijom drži pod kontrolom, pošto je očigledno da sadašnji Krizni štab nije u stanju da to uradi“, kazali su.

Kako su dodali, jasno je da nas novi izazovi uzrokovani korona virusom očekuju već na jesen i da zato država mora dobro da se organizuje, opremi i spremno dočeka novi talas pandemije.

„Demokratska stranka poziva sve gradjane na odgovorno ponašanje i solidarnost, koji su nam preko potrebni u ovom trenutku, i podržava sve iznete zahteve lekara, jer gradjani imaju pravo da znaju punu istinu, a državni organi su dužni da im tu istinu i omoguće“, navodi se u saopštenju DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari