DS: Profesorska fotelja za Vučevićevu savetnicu 1Foto: printscreen rtv

Na Fakultetu tehničkih nauka dekan Rade Doroslovački, po nalogu potpredsednika SNS i gradonačelnika Miloša Vučevića, pokušava da bliskoj Vučevićevoj saradnici Marijani Dukić Mijatović obezbedi zvanje vanrednog profesora na predmetu privredno pravo, tvrdi predsednik Pokrajinskog odbora DS Nebojša Novaković.

„Ako bude izabrana za vanrednog profesora FTN-a, ona će postati prva koja je to zvanje na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi stekla sa doktoratom privatnog fakulteta.

Ona je, naime, doktorsku disertaciju odbranila na onom istom privatnom univerzitetu na kojem je i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić stekao zvanje diplomiranog mastera menadžmenta.

Takođe, nijedan od četiri naučna rada sa tzv. SCI-liste u kojim se Dukićeva pojavljuje kao koautor, a koji se navode u izveštaju komisije za imenovanje, uopšte nije iz uže oblasti pravnih nauka, već iz oblasti hemije i zaštite životne sredine“, navodi Novaković.

Ističući da je Marijana Dukić Mijatović savetnica Miloša Vučevića za strateški razvoj, Novaković poziva akademsku zajednicu da se suprotstavi ovom izboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari