DS: Šta to zna Brnabić o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova? 1Foto: Logo

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas odgovor premijerke Srbije Ane Brnabić na čemu zasniva svoje uverenje i obećanje izrečeno u Berlinu da će Srbija i Kosovo odnose harmonizovati do 2025. godine i potpisati dugoročni dogovor o punoj normalizaciji.

Kako i kada smo od istorijskog govora predsednika Aleksandra Vučića o budućnosti južne srpske pokrajine, kako ga je ocenila Ana Brnabić, stigli do njene ocene date stranim medijima da je izvesniji dogovor sa Prištinom od članstva Srbije u Evropskoj uniji (EU), upitala je DS.

Proističe li ova tvrdnja iz unutrašnjeg dijaloga koji Vučić permanentno vodi sa samim sobom ili iz dijaloga sa faktorima odlučivanja u spoljnom svetu, ukazala je DS i upitala da li je Brnabić „samo dodat mikrofon“ da kaže narodu ono što predsednik ne sme. Iskustvo nas uči da trajni mir i stabilnost na Balkanu može da se postigne samo u okviru perspektive članstva u EU, a da je preduslov za Srbiju rešavanje svih bilateralnih problema koje zemlje ovog regiona imaju, navodi se u saopštenju. Podrazumeva li normalizacija odnosa stolicu Kosova u Ujedinjenim nacijama, priznanje druge države ili kršenje Ustava svoje zemlje, pitala je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari