DS: Vučićeva poseta Nišu ugrožava zdravlje medicinskih radnika, novinara, obezbeđenja 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Poverenica za Gradski odbor Demokratske stranke Niš i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da će današnja posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nišu ugroziti Кlinički centar.

-Apelujemo na nadležne da ne dozboile da na hiljade života bude ugroženo radi skupljanja političkih poena. Medicinska oprema koja je presuda za živote Nišlija i Nišlijki ne može biti samo broj u političkom rejtingu Aleksandra Vučića, ona se u Niš mora dopremiti što pre i uz poštovanje mera zaštite od koronavirusa – rekla je poverenica DS u Nišu.

Niški odbor DS je zatražio  od nadležnih da preduzmu sve moguće mere kako bi Vučić, kao potencijalni prenosilac koronavirusa, ostao kod kuće.

-Najava da će obići Кlinički centar Niš samo dva dana nakon što je objavljeno da u svojoj najužoj porodici ima zaražene od koronavirusa, pomera granice neodgovornosti i bahatosti funkcionera Srpske napredne strank – navode niške demokrate.

DS je precizirao da će Vučić posetom Nišu u opasnost od zaraze dovesti medicinske radnike, novinare i obezbeđenje.

Predsednik Vučić sastaće se danas u Nišu sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra i drugih zdravstvenih institucija i to dva dana nakon što je objavio da mu je sin zaražen virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari