DS Zrenjanin: Sramota je da Trg dr Zorana Đinđića nije obeležen 1Foto: M.P.

Povodom obeležavanja osamnaest godina od ubistva predsednika Vlade Republike Srbije dr Zorana Đinđića, delegacija Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin položila je danas venac na Trg dr Zorana Đinđića.

Delegaciju su činili Ranko Tadić, Jovica Radić, Zoltan Ivanica, Igor Kovačić i Radovan Jorgin.

Oni su pozvali gradonačelnika Zrenjanina da pod hitno reaguje i da se Trg dr Zorana Đinđića obeleži kako dolikuje.

-Velika je sramota za grad Zrenjanin da ovaj trg nema nikakvo obeležje. Tako nešto ne bi bilo moguće da Zoran Đinđić i njegovo nasleđe nisu u poslednje vreme skrajnuti, a nažalost je i velik broj njegovih saradnika u međuvremenu promenio svoj politički kurs. To je pitanje za njih zašto su to uradili, ali mi ne smemo da zaboravimo da nije ubijen samo predsednik Demokratske stranke, već premijer naše države. To je bio pucanj u državu, u institucije, a vreme u kojem živimo je posledica tog ubistva – izjavio je Jovica Radić u ime delegacije Gradskog odbora Demokratske stranke.

On je istakao da je poraz društva što danas Zrenjaninom i Srbijom ponovo vladaju oni koji su bili najžešći protivnici reformi koje je pokrenuo Zoran Đinđić, pravih reformi, a ne praznih priča o reformama o kojima slušamo danas u režimskim medijima.

-To što nije sprovedena detaljna istraga i što nisu pokrenuti procesi protiv svih uključenih u mutne poslove oko fabrike vode, i što Zrenjanin i dalje nema vodu za piće, ali zato ima značajno prazniji budžet, govori nam dovoljno koliko su država i kriminal isprepleteni. Zrenjanin postaje prazan grad jer mladi nemaju razloga da u njemu ostanu, mediji su sve zatvoreniji i zatvoreniji, a svako ko drugačije misli biva proglašen izdajnikom, mrziteljem svoga grada i države. Na nama je to da menjamo jer će Demokratska stranka uvek biti kuća Zorana Đinđića i kao naslednici njegove politike znamo šta smo dužni da uradimo. Smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev, i Zrenjanin će ponovo postati grad budućnosti, a ne grad bez vode, zemlje, vazduha i ljudi – izjavila je Alisa Kockar, v.d. predsednika Gradskog odbora DS Zrenjanin koja je danas prisustvovala obeležavanju 12. marta na Novom groblju u Beogradu u ime zrenjaninskih demokrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari