DSS: Nećemo učestvovati na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji 1Foto: Logo

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da poslanici stranke ne učestvuju na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji jer ona suštinski predstavlja izbegavanje istinske rasprave o ovoj temi kao i zataškavanje odgovornosti za protivustavnu politku i pregovore koje aktuelna vlast vodi od 2012. godine, saopštio je DSS.

Demokratska stranka Srbije, kako navode, uverena je da postoji potreba za ozbiljnom raspravom, kako u Narodnoj skupštini tako i u javnoj sferi uopšte, a koja bi vodila postizanju društvenog konsenzusa o Kosovu i Metohiji.

„Takve rasprave do sada nažalost nije bilo i tu činjenicu ne može da promeni najavljena skupštinska rasprava koja se održava jednom u šest godina. Ukoliko vlast odustane od politike razgraničenja i izjavama i delovanjem prestane da gazi Ustav, spremni smo da u nekoj budućoj raspravi, koja će se odvijati kako u NSRS – gde joj je mesto, kao i u masovnim medijima – gde joj je takođe mesto, učestvujemo na temelju Ustava i Rezolucije 1244 SBUN, bez obzira na političke razlike. Vođeni načelom „što je dobro za Srbiju, dobro je i za Demokratsku stranku Srbije“ nikada nećemo državu ostaviti na cedilu, ali ni učestvovati u trikovima koji treba da zataškaju njeno razbijanje“, poručili su iz DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari