DSS Zrenjanin: Ne dozvoljamo novu grešku s vodom 1Foto: Miroslava Pudar

Gradski odbor DSS u Zrenjaninu reagovao je povodom izjave premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je rekla „da se traži partner koji će biti u mogućnosti da Zrenjanincima isporučuje čistu vodu“, podsećanjem da je pre skoro sedam godina ova vlast već „našla takvog pouzdanog partnera“,bez ikakvih referenci koji je trebalo da krajem 2015. krene sa isporukom zdravstveno ispravne vode.

– Pokazalo se da je to iza čega je stala čitava lokalna vlast u Zrenjaninu, uz podršku Vlade, protivno Zakonu o komunalnim delatnostima. Zato je, samo zbog nezakonite gradske odluke, na predlog Republičke vlade menjan Zakon u Narodnoj skupštini, krajem 2018. Zakon nije dao Zrenjaninu pijaću vodu. Privatni partner nije to mogao, uprkos vrlo povoljnom ugovoru po njega, a nepovoljnom po grad. Sada nam Ana Brnabić najavljuje reprizu i potragu za novim privatnim partnerom. Niste to uradili za 6 i po godina, a očekujete da vama građani opet veruju. Demokratska stranka Srbije u Skupštini grada odlučno će se usprotiviti novoj propagandnoj političkoj avanturi uoči predstojećih prolećnih izbora – kaže Zoran Sandić, predsednik DSS Zrenjanin.

On kaže da će DSS zahtevati da projekat prečišćavanje vode rade firme sa proverljivim referencama, i traže da fabrika bude u većinskom vlasništvu lokalne samouprave i republike, već prema uloženom kapitalu. DSS će, kako navode, takođe zahtevati da se adekvatnim vodosnabdevanjem pokriju i grad i naseljena mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari