U sredu dva značajna sastanka partija sa Kosova o dijalogu sa Srbijom 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Opozicione kosovske partije, Demokratski savez Kosova (DSK) i Samoopredeljenje, neće prisustvovati sastanku o dijalogu koji je za sredu, 26. decembra sazvao predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, dok će se istovremeno održati i vanredna sednica te Skupštine o dokumentu o dijalogu sa Beogradom.

Predstavnici dve opozicione stranke potvrdile su da neće otići na sastanak na kom bi trebalo da učestvuju predsednik, premijer i pregovaračka ekipa Kosova i na kojem bi trebalo da se razgovara o finalnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, radi koordinacije aktivnosti u pregovorima o normalizaciji odnosa.

„U trenucima kada se Kosovo priprema za finalnu fazu dijaloga sa Srbijom, Skupština Kosova će biti mesto jedinstva. Kao predsednik Skupštine u sredu ću pozvati predsednika, premijera, pregovaračku ekipu i predstavnike parlamentarnih grupa opozicionih partija koje nisu predstavljene u pregovaračkoj ekipi, DSK-a i Samoopredeljenja“, navodi se u Veseljijevoj pisanoj izjavi.

Na sastanku će se razmatrati teme dijaloga koje su neophodne za postizanje finalnog sporazuma, koje će obezbediti Kosovu priznanje od strane Srbije, kao i sedište u UN, NATO i EU, kazao je Veselji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari