Dveri: Ekonomske mere nisu u interesu građana 1Foto: Logo

Pokret Dveri saopštio je danas da ekonomske mere Vlade nisu u interesu građana Srbije i da „neosnovano hvalisanje predsednika, premijera ili ministara za uspešnost tih ekonomskih mera već dugo u stručnoj javnosti izazivaju podsmeh“.

„Veliki problem je to što Vlada Srbije nema jasnu, konzistentnu i predvidivu politiku u kratkom i srednjem roku“, ocenio je predsednika Saveta za ekonomiju, privredu i finansije Dveri Aleksandar Tanasković.

On je naveo da zato privrednici ne mogu da planiraju svoje poslovanje  tako da se u Srbiji opšta privredna klima definiše kao nesigurna i nepredvidiva, a kod privrednika vlada veliko nepoverenje i nesigurnost u mere Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, „tu nikakvo ubeđivanje predstavnika vlasti da smo na dobrom putu i da je kod nas bolje nego na drugim mestima ne daje rezultat“.

„Umesto razmišljanja koliko PDV-a, poreza, akciza je naplaćeno, predsednik i Vlada moraju da razmišljaju kako da baza – koju dominanto čine domaća pravna lica i iz koje se skupljaju svi ti porezi – preživi i ojača u narednom periodu“, upozorio je Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari