Dveri: Osuđujemo agresiju 1

Srpski pokret Dveri osuđuje noćašnju agresiju na suverenu sirijsku državu i smatramo je samo još jednom u nizu neuspelih, očajničkih poteza Zapada da povrati unipolarnu kontrolu nad svetom, navode u saopštenju Dveri.

“Verujemo i nadamo da se da će sirijski narod izdržati i opstati pred ponovnom agresijom zapadnih sila koji su izvršeni noćas na Siriju”, kažu iz Dveri. “Velika Britanija, SAD, Francuska i započele su noćas bombardovanje navodnih hemijskih postrojenja u Siriji, a kao povod, po rečima Tereze Mej, navedeno je ”vrlo verovatno” korišćenje hemijskog oružja od strane regularne sirijske vojske u mestu Duma. U trenutku kada je postojala nada da počinje uspostavljanje normalnog života u Siriji, zapadne sile namerno izazivaju nemire, strah, teror i nesigurnost”.

Očigledno je da u proteklih par decenija velike sile nastavljaju sa praksom da, zarad skretanja pažnje svojih građana sa nagomilanih unutrašnjih problema, svoje osvajačke interese ostvaruju intervenišući na teritorijama drugih suverenih država – od Republike Srpske, preko SR Jugoslavije, Iraka, Libije do Sirije, a intervencijama kao po šablonu prethodi konstruisanje diplomatskih i humanitarnih kriza kakva je ovaj put napravljena sa slučajem „Skripalj“ i sa navodnim korišćenjem hemijskog naoružanja od strane sirijske vojske u Dumi, stoji još u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari