Dveri pitaju ko je iz vrha SNS politički mentor Dijane Hrkalović 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Pokret Dveri zatražio je danas od nadležnih institucija da objasne zašto „još nije uhapšen“ bivši državni sekretar MUP-a Dijana Hrkalović koja je kako se navodi, u režimskim medijima označena kao neko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pripremao državni udar.

Dveri su uoči najavljene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost upitale „ko je iz vrha Srpske napredne stranke bio politički mentor Dijane Hrkalović, ko ju je doveo u BIA, potom u MUP a onda postavio i za državnog sekretara“.

„Da li je Dijana Hrkalović bila mafijaška vez u vrhu MUP-a i kako je to dozvoljeno od strane bivšeg ministra policije a sadašnjeg ministra odbrane i drugog čoveka SNS, Nebojše Stefanovića s kojim se stalno zajedno pojavljivala u javnosti? Zašto Stefanović još uvek nije priveden i saslušan na te okolnosti i zašto se ne traži njegova odgovornost“, upitale su Dveri.

Zatražili su i odgovor na pitanje da li je Stefanović „zajedno sa Veljkom Belivukom, tajni suvlasnik jednog od restorana u beogradskoj Beton hali“.

„Da li su Goran i Aleksandar Papić, bliski saradnici Nebojše Stefanovića, održavali kontakte sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i sa kojim ciljem? Da li je Slaviša Kokeza, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, sugerisao Aleksandru Kajmakoviću, vlasniku više beogradskih ugostiteljskih objekata, da angažuje kriminalnu grupu Veljka Belivuka kao obezbedjenje, i kakve onda Slaviša Kokeza ima veze sa njom“, upitali su iz pokreta Dveri.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost najavljena je za večeras u 19 časova ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da bi moglo doći do pomeranja satnice ili odlaganja jer su nadležne službe došle do novih informacija u okviru istrage o Belivukvoj kriminalnoj grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari