Dveri: Poziv Srbima da učestvuju na kosovskim izborima novo kršenje Ustava 1Foto: Logo Dveri

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je najnoviji slučaj kršenja Ustava poziv Srbima sa Kosova da učestvuju na tzv. kosovskim izborima.

„Ovim pozivom predsednik iznova priznaje nezavisnost Kosova i poziva Srbe iz naše južne pokrajine da učine isto to i da daju legitimitet separatistima“, navele su Dveri.

Dodale su da je tvrdnja predsednika Srbije da samo glasanje za Srpsku listu znači održavanje veze sa državom Srbijom „potpuni spin, jer upravo izlazak na te izbore znači kidanje te veze“.

„Podsetimo samo da su Albanci punih 12 godina, uz podršku zapada, bojkotovali izbore države Srbije. Koji bi onda razlog imali Srbi da izlaze na separatistike izbore na Кosovu i daju legitimitet lažnim institucijama. Sem ako se ne radi o dogovoru i ličnom interesu upravo onog koji ih na te izbore poziva“, navodi se u saopštenju.

Dveri su navele da je objavljena slika na kojoj su Milan Radojičić i Goran Rakić sa minsitrom spoljnih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem zajedno na jahti govori da „glasanje za Srpsku listu je glasanje za njihove tajne kombinacije i dogovore“.

„Radoičić i Rakić su dva glavna Vučićeva čoveka na Kosovu i lični prijatelji braće Vučić. Njihovi tajni sastanci sa Pacolijem, glavnim lobistom za nezavisno Kosovo su izdaja. Da ima imalo časti Aleksandar Vučić bi danas podneo ostavku na sve funkcije“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari