Dveri: Presuda u Crnoj Gori nastavak represije nad Srbima 1

Srpski pokret Dveri je saopštio da smatra da je presuda Bratislavu Dikiću, te Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koja je izrečena danas u Podgorici za pokušaj takozvanog državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nelegitimna jer je doneta u jednom montiranom procesu.

Smatramo da je ovo nastavak represije nad Srbima i da optuženi nisu mogli imati fer i pošteno suđenje, s obzirom na celokupnu situaciju u Crnog Gori i srbofobiju koja ne jenjava, navode iz Dveri.

Postoje osnovane sumnje da je ovaj “pokušaj terorizma” insceniran kako bi vlast u Crnoj Gori dobila te izbore, ali i  kako bi uz pomoć atmosfere straha i optužbi učvrstila svoju autoritarnu vladavinu i pojačala svoju već otvorenu srbofobiju, dodaje se u saopštenju.

Kako navode iz Dveri, ono što posebno zabrinjava je to da su među osuđenima i lideri opozicionog Demokratskog fronta što dodatno daje na snazi tezi da je ovo jedan montirani politički proces, a sve u svrhu jačanja antisrpske vlasti u Crnoj Gori.

Srpski pokret Dveri pozivao je srpske vlasti da budu odgovorne i da stanu uz Srbe u Crnoj Gori, koji se nalaze pod teškim represivnim merama crnogorskih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari