Dveri: Ravnogorci zaslužuju ulice u Beogradu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Srpski pokret Dveri sopštio je danas da „u cilju istorijskog pomirenja“ i potpunog izjednačavanja dva srpska pokreta otpora iz Drugog svetskog rata predlaže da ulice u Beogradu dobiju i istaknuti predstavnici Ravnogorskog pokreta.

„Neverovatno je da Jugoslovenska vojska u otadžbini, u narodu poznata kao Ravnogorski pokret na čelu sa đeneralom Dražom Mihajlovićem, kao prva ustanička vojska u okupiranoj Evropi pod nacizmom, još uvek nema ulicu u Beogradu“, navodi se u saopštenju Dveri. ​

Dveri ističu da Srbija treba konačno da ravnogorcima oda zaslužno priznanje, koje su oni, prema oceni Dveri, odavno dobili od saveznika u „slobodoljubivom“ svetu.

„Država Srbija duguje otkrivanje grobnog mesta đenerala Mihajlovića, kao i tajnih arhiva sa spiskovima svih doušnika i likvidatora komunističke tajne službe. Ovo je posebno bitno zbog​ velikog​ broja istaknutih srpskih političkih emigranata koji su ubijeni u inostranstvu od strane saradnika (predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza) Titove tajne policije“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da ulicu​ u Beogradu treba da dobiju general Draža​ Mihajlović i​ Ravnogorski​ pokret, ali​ i žrtve​ „komunističkog terora, Golog otoka i Staljinovih čistki“.

„Naravno,​ Beograd treba da ima i Partizansku ulicu, jer su u partizanima bili i mnogi Srbi patriote“, navodi se u saopštenju.​

Dveri ističu da bi Beograd konačno trebalo da u dogovoru sa hrvatskom državom izmesti lažnu ili pravu grobnicu Josipa Broza Tita iz Kuće cveća i prenese je u njegov rodni Kumrovec.

„Na ovaj način, Beograd bi stavio tačku na podele iz Drugog svetskog rata i omogućio nacionalno pomirenje koje dugujemo deci i potomcima oba antifašistička pokreta otpora“, navodi se u saopštenju Dveri.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

32 reagovanja na “Dveri: Ravnogorci zaslužuju ulice u Beogradu”

  1. Koga zanima sta trabunja ova ljoticevska fasisticka spodoba? Zasto uopste objavljujete njegiva lupetanja?

  2. Boskic u posledjne dve godine si radio mnogo sra..a i doslo je vrem da se narod mrdne od tebe. Ti si covek koga je neka od sluzbi ubacila da trujes i trosis energiju ovog DIVNOG NARODA. Zato Bosko doslo vreme da ti javno kazem teraj se u tri lepe…pi…materine i nemoj vise da mi lupas po beogradu i da se manes RTSa ili parkova mog BEOGRADA ili ces osetiti snagu i odlucnost nas BEOGRADJANA koji smo uvek bili tolerantni i posteni. Bosko idi u svoj Cacak i tamo lupaj sa Radulovicem i sa kim si vec lupa i jeo govna a nas ostavi da se IZBORIMO SA BAGROM SNS……

  3. Od 90 tih do danas politicari u Srbiji prodaju maglu i popravljaju istoriju prema sopstvenom nahodjenju. Covid 19 posledice koje gradjani osecaju i sagledavaju u svim oblastima od zdravstva do praznih novcanika ne mogu se resiti kojekakvim popravljanjem istrorije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.