Dveri: Srpska ocila nisu simbol nacizma, već jedinstva i sloge 1Foto: Logo

Omladina pokreta Dveri iz Novog Sada oštro je kritikovala večeras omladinu pojedinih opozicionih stranaka jer je pored grafita mržnje u Novom Sadu, prekrečila i „srpska ocila“, koja su po njihovoj oceni „simbol sloge i jedinstva srpskog naroda“.

„Osuđujemo ispisivanje grafita mržnje na zgradama u Novom Sadu, pogotovo smatramo neprikladnim ispisivanje grafita koji su poziv na nasilje i mržnju po nacionalnoj, verskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Medjutim, ne podržavamo ni akciju omladinaca pojedinih stranaka, koji su pre neki dan prekrečili i time uklonili simbol sloge i jedinstva srpskog naroda“, navele su Dveri.

Oni su dodali da poštuju i da se ponose državnim simbolima – grbom, himnom i zastavom Srbije i da su „srpska ocila“ deo nacionalnog grba.

Kako su naveli, čin njihovog uklanjanja i proglašavanje jednog nacionalnog simbola za simbol fašizma i nacizma je skandalozno, neprihvatljivo i zaslužuje svaku osudu.

„Ovim postupkom govore o svojoj ideološkoj ostrašćenosti, koja je bila najzastupljenija u vreme komunističkog terora nad srpskim narodom“, ocenila je omladina Dveri i dodala da su četiri ocila simbol „srpske sloge i njihovo uklanjanje, ma gde bilo, neće tu slogu izbrisati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari