Dveri: Udruženi SPN, NADA i MI imaju šansu da spreče novu izbornu krađu 1Foto: A. L./Danas

Srpski pokret Dveri pozvao je danas koaliciju „Srbija protiv nasilja“ (SPN), koaliciju NADA i grupu građana „Mi – glas iz naroda“ da na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine grada Beograda, 19. februara, formiraju tehničku, prelaznu vlast u Beogradu, oročenu na nekoliko meseci do sledećih lokalnih izbora.

„Ukoliko ne mogu zajednički da funkcionišu na vlasti više od toga, onda predlažemo da u istom terminu sa preostalim lokalnim izborima na proleće budu ponovljeni i gradski izbori u Beogradu“, navedeno je u sdaopštenju.

Iz Dveri smatraju da je iz tog razloga „od najvećeg značaja smena aktuelne naprednjačke vlasti i sređivanje biračkih spiskova uoči sledećih izbora, kako nam se više nikada ne bi ponovila izborna krađa sa fiktivnim biračima od 17. decembra“.

„Smatramo da su, bez obzira na sve ideološke razlike između njih, kolege iz opozicije dužne da zaustave novu izbornu krađu u najavi za lokalne, opštinske izbore u Beogradu koji nas uskoro čekaju i gde će vlast primeniti isti recept od 17. decembra sa glasačima koji ne žive u glavnom gradu. Ovo je pitanje njihove političke odgovornosti i pozivamo ih da je preuzmu, a ne da svojom nesaradnjom održavaju SNS na vlasti“, naveli su iz Dveri.

Istakli su da će, ako SPN, NADA i MI ne formiraju vlast u Beogradu, biti „odgovorni za novu izbornu krađu koju SNS sprema na sledećim izborima jer je nisu sprečili“.

„Ako je formiraju – onda ćemo posle 12 godina vlasti SNS zahvaljujući njima dobiti prve poštene izbore u Srbiji, upravo u našoj prestonici“, saopštile su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari