Dveri: Čačak i Niš jedini gradovi u Srbiji gde izbori još nisu završeni 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da su taj grad i Niš jedina dva grada u Srbiji gde lokalni izbori još nisu završeni i gde se ni posle tri nedelje ne znaju konačni izborni rezultati.

„Razlog je jednostavan – dosadašnja vlast je izgubila izbore a ujedinjena opozicija je pobedila i u Nišu i u Čačku i sada se svim silama bezakonja i krivičnih dela pokušava ovaj izborni rezultat promeniti u korist opstanka vladajućeg režima“, saopštile su Dveri.

Ocenili su da je u Nišu i Čačku primenjen „identičan scenario“ i da je „proglašena pobeda vlasti uprkos tome što stanje u broju glasova govori drugačije“.

„Ruska stranka u Čačku nije prešla manjinski cenzus i vlast je na silu gura u lokalni parlament da bi veštački napravila većinu odborničkih mandata, dok Gradska izborna komisija (GIK) odbija sve prigovore opozicije, pa čak i odluke Višeg suda koji je potvrdio ispravnost prigovora opozicije“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da sada viši sudovi u Čačku i Novom Sadu „jedini mogu da spasu ustavnost i zakonitost u Srbiji i spreče izbornu krađu koja je u toku“.

„Ujedinjena opozicija u Čačku je uvidom u kompletan birački materijal utvrdila izborne nepravilnosti i sada je Viši sud na potezu da naloži Gradskoj upravi koja je sve to evidentirala tokom njihovog uvida da GIK dostavi službene beleške sa svim konstatovanim nepravilnostima koje dramatično menjaju prve, preliminarne rezultate u korist ujedinjene opozicije“, navele su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari