DW: Podsmeh mrtvima u Srebrenici 1Memorijalni centar Srebrenica - Potočari Foto: Wikipedia/ Lucignolobrescia

Uključenje Ratka Mladića u program Televizije Hepi je podsmeh mrtvima u Srebrenici, masovnim grobnicama, traktorskim kolonama, podsmeh građanima Srbije koji finansiraju okupljanja zlikovaca po nacionalnim frekvencijama, to su iskeženi zubi režima, navodi se u komentaru Dojče velea.

To, kako se navodi, deluje iščašeno samo dva dana nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić u veoma zapaženom intervjuu za Dojče vele, pokušavajući da brani neodbranjivo, rekla da osuđeni ratni zločinci nemaju ništa sa srpskim vlastima,

„Hoćete da ih zatočimo negde u Srbiji da im niko više ne vidi lice“, pitala je tada Brnabić voditelja, a njene nesuvisle odgovore bi u brzim rezovima trebalo kombinovati sa idiotskim smejuljenjem ekipe u Marićevom studiju, stoji u komentaru.

Kako se ukazuje, publika je u petak posle živog telefonskog uključenja Mladića u jutarnji program televizije Hepi ostavljena u dilemi da li je stvarno Mladić pobedio Šešelja u šahu sa 7:1. To je ustvrdio Mladićev glas, dok je Šešelj rekao da jeste izgubio, ali ne baš tako ubedljivo i da mu je koncentraciju tokom epskog duela remetilo prisustvo supruge.

Pitanje je kojoj od dve moralne gromade verovati: onoj koja će istrunuti u zatvoru jer je komandovala najstrašnijim zločinom na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata i najvećom srpskom sramotom u istoriji, ili ovom drugom, pravosnažno osuđenom zbog raspirivanja mržnje i zločina, koji će izvesno jednom umreti u studiju televizije Hepi pošto nigde drugde nije, navodi se u komentaru.

Šteta je, dodaje se, što se neizbežni Milomir Marić nije setio da pita da li se taj haški šah igrao figurama od ljudskih kostiju, ali njega treba razumeti, ushitio se po celom telu zbog ekskluzive, pa je samo stigao da se zahvali „generalu“ na pozdravima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari